Wednesday, November 16, 2011

Harapan terbaru ku!!!!!!

Baru-baru ni aku telah membuat keputusan terbaru dalam hidup aku, keputusan yang agak besar..
Aku nak pergi kerja kat Arab... dalam dua atau tiga tahun lagi... sebelum ini aku tak berminat langsung nak kerja kat arab ni walaupun sebelum ini aku tau gaji kerja kat arab ni memang teramat lumayan.. tapi hati ni berat sangat nak tinggalkan keluarga . sekarang ni baru aku terasa sangat teringin nak bekerja disebabkan oleh 1 sebab.

Aku dengar kerja kat arab ni cuma 4hr dalam seminggu tp kerja 12 jam la. penat la, alangkah kerja kat malaysia yang 7jam ni pon dah penat lagikan 12 jam kat sana tu. tapi yang membuatkan aku amat ambil keputusan besar ni adalah bagi tiga hari yang tidak bekerja dia arab , aku leh kerjakan umrah... sesungguhnya aku amat rindu dan teringin ke tanah suci..melakukan amal ibadat.. rasa yang kuat dan kehendak yang tinngi untuk mengunjungi rumah Allah itu..seronoknya.. tak sabar rasanya..

Sekarang ni , aku nak menuntut ilmu seboleh yang mungkin.. mencekapkan diri bagi persiapan untuk ke sana.InsyaAllah.. Doa, usaha, ikhtiar dan tawakal  menjadi moto hidupkan. moga Allah mengizinkannya.

* nanti leh bawa mak dan abah  pergi menunaikan haji.. ^_^

No comments:

Post a Comment